Fotoboksfestivalen 2023 | 26 Okt 2023 | SFF

Monument, minne och materialitet. Southnord x Kulturhuset

Välkommen till ett samtal om monument, minne och materialitet med Diana Agunbiade-Kolawole och Simon Mlangeni-Berg. Samtalet äger rum den 27 oktober och är en del av Fotoboksfestivalen 2023 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 

Monument, minne och materialitet. Southnord x Kulturhuset

Diana Agunbiade-Kolawole, foto: Suranjan Wanninayaka. Samtal "Fotofokus" 2022, foto: Felicia Gränd. Simon Mlangeni-Berg, foto: självporträtt.

När: fredagen den 27 oktober kl 17.00-17.30 
Var: Galleri 5 Kulturhuset Stadsteatern 
Medverkande: Diana Agunbiade-Kolawole  
Moderator: Simon Mlangeni-Berg

Diana Agunbiade-Kolawole arbetar med både lins icke linsbaserad fotografi presenterad som installationer, performance och utskrifter. Kärnan i hennes praktik är en undersökning av materiella processer som utforskar nya former inom ramen för etablerade tekniker. Hennes verk finns representerade på Moderna Museet, Göteborgs konstmuseum, Stockholms Läns Landsting, Uppsala Läns Landsting, & Brucebo Foundation samt National Health Services, Barking & Dagenham Council, Kingston.  

Simon Mlangeni-Berg är fotograf, fotoboksförfattare och pedagog. Han var med och grundade Blackbook Publications som ger ut fotografiska artists books av skandinaviska fotografer. Utöver sitt arbete som fotograf är han ansvarig för fotoutbildningarna vid Fotoskolan i Gamleby. 

Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern 2023

Den 27-28 oktober är Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern tillbaka! Det blir ett späckat program med fotoboksmarknad, samtal och aktiviteter. Det blir två dagar där fotoboken är i fokus. Läs mer om årets festival här.
Foto: Hendrik Zeitler