Redaktionellt | 23 Sept 2021 | Patrick Miller

Inställningar med Patrick Miller

Patrick  Miller deltar i vår nya serie: Inställningar. En bild och en fotograf som berättar om hur  bilden kommit till.  Text och bild: Patrick Miller

Inställningar med Patrick Miller Foto: Patrick Miller

Nikon D850
BL: 6.3
ISO: 31
1/160
Nikkor 58mm

Nikons 58 MM 1.4  är en ganska skum sak att arbeta med, den är krävande,  men min favorit. Ett stort huvudljus och en upplättning rakt bakom mot charcoalfond. Bilden är predestinerad svartvitt och mellantonerna gör jobbet. Jag arbetar med stativ. En vän som också är fotograf fnyser åt det men jag tycker det skapar ett lugn till ögonblicket.  

Alexander Ekman är en av världens trevligaste personer och likaså en av världens mest  intressanta koreografer. Han visade verket “Eskapism” på Operan strax innan coronahelvetet . Publiken, hänförd!

När han hörde sedan av sig och undrade om jag ville ta hans porträtt tackade jag självklart ja!

Alexander är på dåligt humör det är måndag han är rastlös och ryckig. Jag får jobba på stativet som om jag hade handhållen kamera. Vi arbetar på i en timme, vi pratar. Det är en floskel värd att upprepa: den bästa inställningen är ofta ett bra samtal under fotograferingen. Jag regisserar aldrig i studion. Jag tycker det  är ett pajigt och fånigt sätt att jobba på.

Kontakten är essensen.

 

Patrick Miller

Vi letar efter fler att intervjua i serien! Vill du vara med? Maila redaktionen@sfoto.se

Läs tidigare artiklar i serien

Nya numret av Fotografisk Tidskrift

I höstnumret visar vi bilder av Simon Johansson, intervjuar Julia Peirone, skriver om hundfotografi och fotografi och minne, gruppfotografiets psykologi, recenserar böcker, skriver om teknik och juridik. Med mera. Foto: Linda Maria ThompsonLäs mer här.