Kalender | 23 mars, 2022 | Centrum för fotografi, Bjurholmsplan 26, Stockholm

Fotobokscafé

Fotobokscafé kl.15.00-17.00 under tre onsdagar
Passa på att träffa och samtala med andra som är intresserade av fotoböcker som medium. På Centrum för fotografi pågår utställningen Svenska Fotobokspriset 2022 och utifrån de böcker som visas välkomnas deltagarna in i ett samtal om böckers materialitet, sekvensering, text och form. Svante Larsson, konstnär och fotograf som under många år undervisat som lektor vid Konstfack, håller i eftermiddagen. 

Fotobokscafé Utställningen Svenska Fotobokspriset 2022. Foto: Albert Sten

Utställningen Svenska Fotobokspriset 2022. Foto: Albert Sten

Programmet är ett samarbete med Centrum för fotografi och Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund som även bjuder på kaffe. 
Ingen föranmälan. 

Missa inte utställningen som pågår samtidigt:
För andra året i rad visar Centrum för fotografi alla anmälda böcker till Svenska Fotobokspriset.  Det är ett ypperligt tillfälle att bläddra och fördjupa sig i de hundra fotoböcker som har lämnats in till årets upplaga.

Många av böckerna är självpublicerade och utgivna på mindre förlag medan andra har publicerats på såväl svenska som internationella förlag. I flera fall intar fotoboken en politisk ståndpunkt som försvarar utbildning, ansvar, ekologi, mångfald eller social rättvisa. De fem nominerade till årets pris är Erik Berglin, The Bird Project 2006-2017, Monika Macdonald, Hulls, Mårten Lange, Ghost Witness , Kent Klich, A Tree Called Home, Karl-Johan Stigmark, Åtta Pappershändelser. 

Utställningen “Svenska Fotobokspriset 2022” är ett samarbete med Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund.

Vernissage: lördag 19 mars 12–16, öppningstal kl. 13:00 som även streamas digitalt.

Kalender