Fotoboksfestivalen 2023 | 2 Okt 2023 | SFF

Författarfondens betydelse för Fotoboken

Välkommen till ett samtal om Författarfondens betydelse för fotoboken med Ewa Stackelberg, Jesper Söderström och Annika Thörn Legzdins. Samtalet äger rum den 27 oktober och är en del av Fotoboksfestivalen 2023 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 

Författarfondens betydelse för Fotoboken

Foto: Fr. v till h. Ewa Stackelberg, foto: Donald Boström. Jesper Söderström, foto: Tommy Arvidson. Annika Thörn Legzdins, foto. Anneli Nygårds.

När: fredagen den 27 oktober, kl. 16.00–16.30
Var: Galleri 5, Kulturhuset Stadsteatern
Medverkande: Jesper Söderström, direktör för Sveriges författarfond och Ewa Stackelberg, fotograf samt tidigare representant i stipendierådet på Sveriges författarfond 
Moderator: Annika Thörn Legzdins

Jesper Söderström är direktör för Sveriges författarfond som har till huvudsakliguppgift att fördela den statliga biblioteksersättningen. Ersättningen fördelas dels i form av individuella ersättningar, dels i form av olika typer av bidrag och stipendier till upphovsmän till litterära verk: författare, översättare, tecknare och fotografer och som organisationsbidrag till upphovspersonernas organisationer. 

Ewa Stackelberg är fotograf och fotoförfattare och var 2014-2020 representant för fotografi i Sveriges författarfonds stipendieråd.  Hon vann Svenska Fotobokspriset med boken Berättelse för levande (Journal) 2001, och sedan dess har hon bland annat gjort boken Fotogram (Bokförlaget ETC). 

Annika Thörn Legzdins är ordförande för Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund. 

Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern 2023

Den 27-28 oktober är Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern tillbaka! Det blir ett späckat program med fotoboksmarknad, samtal och aktiviteter. Det blir två dagar där fotoboken är i fokus. Läs mer om årets festival här.
Foto: Hendrik Zeitler