Nyheter | 16 April 2020 | SFF

Stipendier delas ut från Konstnärsnämnden

Elsa Gregersdotter, fotograf/konstnär och medlem i SFF var en av dem som fick ett arbetsstipendium.

Stipendier delas ut från Konstnärsnämnden

I år fördelar Konstnärsnämnden fler arbetsstipendier än tidigare. Då många konstnärer och fotografer drabbas ekonomiskt av corona-krisen har Konstnärsnämnden omfördelat medel och delat ut 35 extra ett-åriga arbetsstipendier. Stipendierna riktas till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer och är avsedda att ge tid till fortsatt konstnärligt arbete. Elsa Gregersdotter, medlem i SFF var en av dem.

Stort grattis Elsa, hur känns det?
 Tack! Det känns fantastiskt, är en aning chockad men väldigt glad och tacksam att få stöd att kunna fortsätta arbeta med min konst. 

Hur ser kommande år ut för dig?
– Just nu jobbar jag mot två utställningar, en under fotofestivalen i Łódź och en på Landskrona fotofestival 2020. Utställningarna är en del av min medverkan inom Parallel Platform där jag är en av konstnärernas i den tredje cykeln. Utöver det arbetar jag med mitt projekt Becoming. Där undersöker jag en åldrande maskulinitet i förhållande till min egen kvinnokropp och frågar mig själv vad som händer när jag iklär mig en äldre mans roll. Jag experimenterar också med 3D scanning och 3D utskrift för att liksom förlänga fotografiet och få bilden att ta ett steg ut från sig själv. 

Elsa Gregersdotter (f.1992) är utbildad vid Akademin Valand och verksam i Stockholm.
Hon arbetar som fotograf och konstnär och rör sig mellan iscensatt och dokumentärt fotografi. Ofta handlar hennes arbeten om kroppen och blicken på oss själva och andra. Hon strävar efter att skapa en bildvärld som berättar något om att vara människa.
Hemsida: http://www.elsagregersdotter.com
Instagram: elsagregersdotter

Läs mer om Konstnärsnämnden och vilka som fått stipendier här.