Fotopodden | 20 Jan 2023 | SFF

Lyckas med att sälja utskrifter och posters

Linnea Frank är fotograf och konstnär och säljer framgångsrikt utskrifter och posters av sina bilder online – samtidigt som hon via gallerier säljer konstnärliga verk i begränsad upplaga. Som bästsäljare på svenska posters-tjänsten Printler delar hon i detta avsnitt med sig av sina strategier och insikter.

Lyckas med att sälja utskrifter och posters

Omslagsbild: Linnea Frank

I vackra och exotiska Kapstaden träffar vi Linnea Frank, fotografen som sålde allt och flyttade sin verksamhet till Sydafrika. Från att ha varit en framgångsrik kommersiell fotograf ägnar hon idag mer tid till sitt konstnärsskap.

Marknaden för fotokonst är stor och genom att komplettera med print- och distributionstjänster som har produktion över hela världen är det numera möjligt att lägga ut den delen av verksamheten på entreprenad. Allt som behövs är en webbutik på den egna webbplatsen eller ett konto hos en printtjänst. Hör mer om hur det funkar i detta matnyttiga avsnitt där Sara Arnald intervjuar Linnea Frank om livet som fotograf i Sydafrika!

 
Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan Magasin, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur bildar man kollektiv med andra? Hur är det att verka utanför storstaden? Håll utkik efter nästa avsnitt!  
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).