Reserapport Kavalla | 17 Sept 2018 | SFF

Reserapport från Kavalla: Susanne Otterberg aug-sept 2018

Bara att stiga in i Kavallahuset och över tröskeln ger en känsla av magi. Hallen har något nästan sakralt över sig och man hör sig själv viska. Här arbetar människor bakom stängda dörrar.

Den vackra trädgården med sina terasser och skulpturer har en örtagård, vinodling, olivlund och små ställen med bord och stolar att upptäcka.

Jag tillbringade mina två veckor mest i och omkring huset, rörde mig inte särskilt långt bort utan använde min tid mest till återhämtning. Det har varit ett tufft år. 

Studerade husets vackra detaljer och andades in atmosfären och ett lugn infann sig.

Jag ville samla kraft och hitta tillbaka till min kreativitet. Hoppades kunna ägna mig åt planering och genomgång av bilder från ett work in progress i Brasilien, vilket jag också gjorde.

Pratade med Morfo uppe i den lilla servicebutiken bakom hörnet. Grillstället bredvid hennes lilla butik levererar hem. Det utnyttjade vi ibland till gemensamma måltider.

Och alla dessa människor i huset, vilken dynamik. Djupa samtal blandat med många skratt vid otaliga middagar ute på terassen eller högst upp på taket med en makalös utsikt över staden, Egeiska havet och stjärnhimlen. Ibland högläsning och sång. Forskare, författare och fotografer tillsammans. Vi kom varandra nära en kort stund, vi Kavallagäster. 

Att få vistas i Kavallahuset var som att befinna sig i en annan värld, i en annan tid. Tack SFF, för att jag fick möjligheten.

Susanne Otterberg