Fotoförfattarna | 20 Okt 2020

Fördjupande Fotobokscirkel med Svante Larsson

Fotoboken är en viktig och starkt växande uttrycksform inom fotografi. Under tre tisdagar i november arrangerar Fotoförfattarna och Centrum för fotografi en fotobokscirkel som leds av Svante Larsson. Anmäl dig här.

Fördjupande Fotobokscirkel med Svante Larsson

Foto på Svante Larsson: Pär Fredin.

Fotoboken är en viktig och starkt växande uttrycksform inom fotografi. Fotobokscirkeln leds av Svante Larsson, konstnär och fotograf som under många år undervisat som lektor vid Konstfack.
 
– Den här gången kommer vi diskutera fotoböcker utifrån tema landskap. Vi startar i det amerikanska 70-talet och utgår från New Topographics, Stephen Shore och Ed Ruscha. Från de ytterst olika sätten att närma sig landskapet fortsätter vi med en annan stilbildande epok och skola – Dusseldorffskolan med t ex Bernd & Hilla Becher, Andreas Gursky, Candida Höfer. Vi avslutar i den svenska samtiden och tittar på aktuella exempel som Inka & Niclas, Ulf Lundin, Klara Källström och Thobias Fäldt, Mia Rogersdotter Gran. Vi ska djupdyka in i hur böckerna från de olika epokerna byggs upp, titta på vad som förenar och särskiljer och var man kan se spår i dagens böcker från tidigare epoker, berättar Svante Larsson.
 
När: Tisdagar: 3/11, 10/11, 24/11. Kl. 10:00­–12:00.
Var: SFF kansli, Hornsgatan 103, Stockholm.
Kostnad: 400kr/person för medlemmar i Centrum för fotografi eller Svenska Fotografers Förbund. Övriga 500kr/person. Kursavgiften faktureras.
Antal deltagare: Max 10.
Anmälan: Maila ditt namn och dina faktureringsuppgifter till annika@legzdins.se, märk med “Fördjupande Fotobokcirkel Stockholm”.
Deadline för anmälan: 23 oktober.
Anmälan är bindande men om lägsta antal kursdeltagare inte uppnås förbehåller vi oss rätten att ej genomföra cirkeln.
Om cirkeln ej kan genomföras på plats pga rådande restriktioner kommer den att ske digitalt.
 
Cirkeln är ett samarbete mellan Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi.