Reserapport Kavalla | 6 Nov 2018

Reserapport från Kavalla: Betina Vang juni 2018

Stipendiet till Kavalla i Svenska institutets hus gjorde det möjligt för mig att få arbetsro under två veckor för att kunna reflektera och arbeta på mitt projekt om staden Varanasi.

Reserapport från Kavalla: Betina Vang juni 2018

Foto: Betina Vang

Omedelbart när man kliver in i detta varsamt bevarade funkishus märker man ett vist lugn och fokus. Det fanns gott om arbetsplatser i huset, mina favorittillhåll blev den stora terrassen och biblioteket, båda med den fantastiska utsikten över staden och havet. Förutom arbetet med mina bilder blev det även lite pauser med bad, fotografering, ”konditionsträning” i stadens branta backar och skön avkoppling med en bok i hängmattan i den vackra örtgården och olivlunden. Under min första vecka var det nästan inga gäster men andra veckan fylldes huset vilket var trevligt. Alla som bor i huset har sina projekt och det finns en skön respekt för varandra så att man kan isolera sig när man behöver arbeta. Det fanns också möjlighet att umgås, laga mat ihop eller bara ta ett glas ihop och samtala på terrassen. Vi var några som hittade ett favorithak som kallades för ”Ett hål i väggen” nere vid vattnet bredvid ett båtvarv, charmigt, enkelt och rustikt med en fantastisk god stämning och god mat. Lite kulturaktiviteter hans det också med b.la. Ett årligt evenemang uppe i gamla stan: Lucy Art Recidensy talk, samt en trevlig kulturkväll i Svenska huset och många intressanta samtal med Kavallas fotoklubb.

Att få möjligheten att kunna arbete under en sammanhängande tid som två veckor utan några som helst andra måsten kändes som rena lyxen. Jag har kommit vidare med mitt projekt på ett sätt som kanske skulle tagit flera månader och är nu redo att ta nästa steg i projektet.

Ett stort och varmt tack till SFF och fotoförfattarna för denna möjlighet.

Betina Vang