Fotoförfattarna | 10 Nov 2020

3 x 20 min om galleriverksamhet

Välkommen till ett digitalt samtal torsdag 12 november kl.19.00 om galleriverksamhet. Kvällen ämnar att ge insyn i hur man på olika sätt kan organisera och driva ett galleri.

3 x 20 min om galleriverksamhet Foto: Johan Andrén

Bokdagen UPPLAGA på NEJD. Foto: Johan Andrén

Vi har bjudit in 3 aktörer med olika perspektiv på vad en sådan verksamhet kan bestå av. Kvällen inleds med 3 föredrag à 20 minuter och avslutas med ett gemensamt samtal och reflektioner om eventet.
Föredragshållare är: Mattia Lullini från NEVVEN Gallery, Johan Andrén från NEJD, och Katarina Despotovic från Galleri Despot.
Kvällen arrangeras av Fotoförfattarna/Svenska Fotografers Förbund och Centrum för fotografi med stöd av Västra Götalandsregionen. Det är en del av förstudien för etablering av Centrum för fotografi i Västra Götalandsregionen.
 
NEVVEN är ett non-profit hybridgalleri, en förenad galleriverksamhet och offentligt stödd konstorganisation, lokaliserad i Göteborg sedan 2015. Projektet förespråkar ett intersektionellt perspektiv på den nutida europeiska konstscenen och kurerar ett varierat urval av utställningar och sprider evenemang och innehåll i samarbete med flera svenska offentliga institutioner.
Katarina Despotovic är fotograf och kulturvetare och har de senaste åren arbetat med dokumentärfotografi som metod i vetenskaplig forskning. 2015 kom hon ut med boken ”Den urbana fronten” (Arkitektur 2015) tillsammans med forskaren Catharina Thörn. 2021 öppnas Galleri Despot i Göteborg, med visionen att att skapa ett forum för dokumentär bild.
NEJD är en plattform för människor med olika bakgrund, men med ett delat intresse för nyskapande och experimentella kulturuttryck. De drivs av en idé om att skapa en scen kopplad till vår närhet, ett kollektiv i större bemärkelse, där deltagarna intresserar sig för självorganiserande och fristående kultur.
 
När: Torsdag 12 november kl.19.00-21.00
Var: Mötet kommer att ske digitalt via Zoom
För att delta behöver du ladda ner zoom appen på din dator eller smartphone, gör gärna detta i god tid. Några minuter innan avsatt tid kommer du att bli insläppt på mötet via länken nedan.